Ongelmapuunkaato ja muut puunkaadon työt monipuolisesti Varsinais-Suomessa

Tilaa metsuri avuksesi

Ongelmapuunkaato ja muut puunkaatoon liittyvät työt ovat Puunkaato Simolan erityisalaa. Teemme suorakaadot, kiipeilykaadot sekä ongelmapuunkaadot varmasti ja turvallisesti. Hoidamme lisäksi sovittaessa puiden jälkikäsittelyn puolestasi lupa-asioita myöten. Tutustu puunkaatopalveluihimme yksityiskohtaisesti, ja tilaa ammattilainen avuksesi.

Ammattimaiset puunkaatopalvelut

Puunkaato saattaa vaikuttaa varsin helpolta ja mutkattomalta työltä, mutta vaaratilanteet ovat varsin yleisiä puita kaataessa. Tuuli, kaatumiskulma ja monet muut tekijät on aina huomioitava puun kaadossa. Etenkin kotitalojen tai muiden kiinteistöjen pihoilla ahtaasti sijaitsevat puut voivat kaatuessaan aiheuttaa yllättäviä vahinkoja. Talon katto tai muut rakenteet saattavat vahingoittua tai auto rikkoutua kaatuvan puun takia. Vaarallisissa paikoissa sijaitsevia puita kaadettaessa puhutaan ongelmapuunkaadosta.

Puun koko, sijainti ja monet muut tekijät vaikuttavat sen kaatamiseen. Perinteisellä suorakaadolla saadaan normaalit, vaarattomat puut maihin helposti ja nopeasti. Joidenkin puiden kanssa turvaudumme kuitenkin kiipeilykaatoon. Kiipeilykaadossa metsuri nousee puun vartta pitkin katkomaan puun latvan, oksat ja rungon turvallisesti osa osalta. Näin vältytään kaatuvan puun aiheuttamilta vaaroilta, etenkin, jos oksat olisivat muuten tiellä.

Tarvittaessa oksien pudotukseen käytetään apuna köysiä. Ammattikäyttöön tarkoitetulla kalustolla ja vankalla osaamisella puunkaatotyöt sujuvat nopeasti ja yllättävän edullisesti.

Luvat ja hinnasto

Puunkaadon hinta riippuu puun koosta, kaatotavasta, puun sijainnista, vaikeusasteesta ja kaadettavien puiden määrästä. Mitä useampi puu kaadetaan, sitä edullisempaa kaataminen suhteessa on. Hinta-arvio tehdään tavallisesti ilmaisen arviointikäynnin yhteydessä. Jokainen puu arvioidaan paikan päällä erikseen, ja työstä tehdään pitävä tarjous. 

Kaatohinnat alkavat 60 eurosta puuta kohden ja halpenevat määrän myötä.

Hoidamme samalla puunkaatoon tarvittavat luvat puolestasi. Puun kaadoille tarvitaan maisematyölupa asemakaava-alueilla sekä alueilla, joissa kaavoitus on vireillä. Oikein ja ajoissa hoidetut lupa-asiat tekevät puunkaadosta helppoa. Samalla vältyt yllättäviltä sakoilta ja lisämaksuilta.